Cpx  DRU Metro XTL houtset standaard

Τζάκια αερίου


Τα πρωτοποριακά αυτά τζάκια είναι κομψά με πραγματική φλόγα και έχουν ως καύσιμη ύλη το υγραέριο ή το φυσικό αέριο και είναι κλειστού τύπου. Προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα της φωτιάς χάρη στην απουσία πλαισίου στην πρόσοψη και τον ελάχιστο αριθμό ορατών χαλύβδινων μερών.

Continue reading

Τζάκια δύο όψεων

Τα τζάκια δύο όψεων ή διαφορετικά “δίφατσα” αποτελούν την ιδανική επιλογή για τοποθέτηση στη γωνία του δωματίου. Τα ενεργειακά τζάκια διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο που προωθούν τον ζεστό αέρα στο χώρο : στα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια και στα φυσικής ροής ενεργειακά τζάκια.

Continue reading

pellet

pellet, το καύσιμο και οι συσκευές

Τι είναι τα pellets ;

Τα πέλλετ ή συσσωματώματα ξύλου είναι είδος καυσίμου, φιλικό προς το περιβάλλον, που παράγεται από ξύλο ή από βιομάζα. Κατασκευάζονται κυρίως από πριονίδι ή άλλα απόβλητα από πριστήρια και μονάδες επεξεργασίας ξύλου.

Continue reading

Ενεργειακά τζάκια : οι προμηθευτές μας

Ενεργειακά τζάκια : οι προμηθευτές μας

Στην εφοδιαστική αλυσίδα ( logistics ) υπάρχει το εξής αξίωμα, θεμελιώδες και απαράβατο : δεν μπορείς να είσαι καλύτερος από τον καλύτερο προμηθευτή σου. Έτσι λοιπόν ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μας είναι και η επιλογή των καλύτερων κατασκευαστών ενεργειακών τζακιών.

Continue reading

Εξωτερικός αέρας καύσης

Εξωτερικός αέρας για την καύση του ενεργειακού τζακιού

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που δεχόμαστε από τους πελάτες μας είναι η εξής : Από πού θα πάρει αέρα για την καύση το τζάκι ή η ξυλόσομπα; Θα είναι απέξω από το σπίτι, από μέσα, πως θα αναπληρωθεί, πόσο αέρα χρειάζεται για να λειτουργήσει, θα ανοίξουμε θυρίδα εισαγωγής, θα κατασκευάσουμε αγωγό σε περίπτωση που το τζάκι δεν εφάπτεται με εξωτερικό τοίχο;

Continue reading

καμινάδεςinox

Καμινάδα τζακιού : λειτουργία και τοποθέτηση

Η καμινάδα είναι  η μηχανή που οδηγεί όλο το σύστημα θέρμανσης με ξύλα. Καμία σόμπα ή τζάκι δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς μια καλή καμινάδα. Μια καλή καμινάδα εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ενεργειακού μας τζακιού η της σόμπας και παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα :

Continue reading

Επένδυση τζακιού

Επένδυση τζακιού διακόσμηση και υλικά

Η οικονομική κρίση μας έκανε να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι και η θέρμανση. Το τζάκι επέστρεψε στα σπίτια μας και αυτό διότι προσφέρει μια πιο οικονομική, εναλλακτική θέρμανση.

Η φωτιά συντέλεσε στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους, καθώς χάρη στη χρήση της, οι πρόγονοι μας κατάφεραν να παρέχουν ζεστασιά, βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό το βιοτικό τους επίπεδο. Το τζάκι στα αρχαία χρόνια λεγόταν εστία και αποτελούσε το κέντρο γύρω από το οποίο κτιζόταν η οικία.

Continue reading

Ενεργειακά τζάκια

Ενεργειακό Τζάκι: μιά σύντομη ιστορία

Τα ενεργειακά τζάκια έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Με μία πρόχειρη αναζήτηση σε εφημερίδες, περιοδικά και δημοσιευμένα στο διαδίκτυο άρθρα που αφορούσαν την κατασκευή η την διακόσμηση του σπιτιού, μόλις πριν 10-15 χρόνια, το κύριο ερώτημα για το είδος του τζακιού που επρόκειτο να τοποθετηθεί ήταν χειροποίητο τζάκι, φτιαγμένο στο χέρι από μάστορα, η προκατασκευασμένο τζάκι από κάποια εταιρεία που παρήγαγε τζάκια με πυρότουβλο η με μαντέμι.

Continue reading

Ενεργειακή κασέτα Edilkamin ECOSTAR

Μετατροπή τζακιού σε ενεργειακό

Η μετατροπή ενός παραδοσιακού ανοικτού τζακιού σε ενεργειακό γίνεται συνήθως σχετικά εύκολα, χωρίς πολλά μερεμέτια και χωρίς μεγάλη ενόχληση για τους διαμένοντες στο σπίτι. Η μικρή δε ενόχληση είναι αμελητέα ποσότητα σε σχέση με τα μόνιμα και πολλαπλά οφέλη που έχει να αποκομίσει ο νοικοκύρης του σπιτιού.Οι συσκευές θέρμανσης που τοποθετούνται εσωτερικά του υπάρχοντος τζακιού, έτσι ώστε να το αναβαθμίσουν σε ενεργειακό αποκαλούνται ένθετες ενεργειακές κασέτες  η κασέτες αναβάθμισης τζακιού.

Continue reading

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ανακαίνιση στα δύσκολα χρόνια

Τα προηγούμενα της οικονομικής κρίσης χρόνια η χώρα μας έζησε μία πρωτοφανή άνθηση στην οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα. Εκατοντάδες χιλιάδες νέα διαμερίσματα και μονοκατοικίες ανοικοδομήθηκαν την δεκαπενταετία από το 1995 έως και το 2010 προσφέροντας στέγαση σε χιλιάδες νοικοκυριά αλλά και εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται στα διακόσια περίπου επαγγέλματα που σχετίζονται με την οικοδομή.

Continue reading

Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων

Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων. Προϊόντα και υπηρεσίες

Ζούμε σε μία χώρα πού από άποψη κλιματικών συνθηκών είναι ευλογημένη. Με τριακόσιες μέρες τον χρόνο (μ.ό.) ηλιοφάνεια. Επίσης με μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Πολλοί από εμάς διαθέτουμε αυλές, κήπους και  κατά συνέπεια αφιερώνουμε  πολύ  χρόνο για την φροντίδα τους.Αν σκέφτεστε την διακόσμηση – διαμόρφωση του εξωτερικού σας χώρου μπορούμε να σας βοηθήσουμε προσφέροντάς σας αρκετές υπηρεσίες και υλικά.

Continue reading