Blog

Ενεργειακά τζάκια : οι προμηθευτές μας

Ενεργειακά τζάκια : οι προμηθευτές μας

Στην εφοδιαστική αλυσίδα ( logistics ) υπάρχει το εξής αξίωμα, θεμελιώδες και απαράβατο : δεν μπορείς να είσαι καλύτερος από τον καλύτερο προμηθευτή σου. Έτσι λοιπόν ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς μας είναι και η επιλογή των καλύτερων κατασκευαστών ενεργειακών τζακιών.Ο συνδυασμός της ποιότητας του υλικού από την μία και της μαστοριάς από την άλλη παράγει το καλύτερο δυνατό κατασκευαστικό αποτέλεσμα. Δεν φτάνει μόνο η τέχνη και η εμπειρία του εγκαταστάτη αλλά απαιτείται και το καλύτερο υλικό. Πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για ενεργειακά τζάκια.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους προμηθευτές μας, εταιρείες που δραστηριοποιούνται χρόνια στον χώρο του τζακιού, που τους έχουμε ( και μας έχουν ) επιλέξει για να μπορούμε να σας προσφέρουμε ζεστασιά και οικονομική θέρμανση.

CAMINODESIGN

Η CAMINODESIGN είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται, για περισσότερα από σαράντα χρόνια, στο χώρο της παραγωγής ενεργειακών τζακιών και συσκευών θέρμανσης με χρήση βιομάζας. Οι ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις της, έκτασης 4500 m², βρίσκονται επί του οδικού άξονα Κοζάνης – Πτολεμαΐδας. Εκεί λειτουργεί η κάθετη γραμμή παραγωγής, το χυτήριο και ο εκθεσιακός της χώρος όπου εκτίθεται όλη η γκάμα των προϊόντων της ( ενεργειακά τζάκια αερόθερμα, τζάκια καλοριφέρ, σόμπες ξύλου ή πέλλετ, λέβητες βιομάζας).

caminodesign-1caminodesign-2caminodesign-3

Ο προσανατολισμός της CAMINODESIGN είναι διεθνής καθώς εξάγει τα προϊόντα της σε πολλές ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες. Για να διασφαλιστεί η μεγάλη διάρκεια ζωής των προϊόντων της η CAMINODESIGN επενδύει τους θαλάμους καύσης τους με χυτοσίδηρο αρίστης ποιότητας GG-20 που χυτεύεται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές. Όλες οι απαραίτητες δοκιμές κατασκευαστικών χαρακτηριστικών, ασφάλειας και απόδοσης των προϊόντων, έχουν πραγματοποιηθεί από ανεξάρτητο επίσημο φορέα. Κάθε προϊόν φέρει μοναδικό αριθμό σειράς ( S/N ) που προκύπτει μετά από πλήρη ποιοτικό έλεγχο όλων των σημείων (total control check ) του τελικού προϊόντος. Παράλληλα εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα το σήμα CE.

EDILKAMIN

Η EDILKAMIN ιδρύθηκε το 1962 και εξελίχθηκε σε μία από τις σημαντικότερες εταιρείες του τομέα των ενεργειακών τζακιών και γενικά της θέρμανσης με ξύλο ή pellet. Με περισσότερα από πενήντα χρόνια εμπειρίας και με έξι παραγωγικές μονάδες στην Ιταλία και στο εξωτερικό χαίρει μεγάλης εκτίμησης για τα προϊόντα της ακόμα και από τους πιο απαιτητικούς πελάτες της. Τα κεντρικά γραφεία της EDILKAMIN βρίσκονται στο Lainate ( Milano – Italia ) και εκεί είναι εγκατεστημένα η κεντρική διεύθυνση, το εμπορικό τμήμα, το τμήμα δοκιμών, το τμήμα marketing, το τεχνικό τμήμα, η αίθουσα δοκιμών και το εκθεσιακό κέντρο.

edilkamin-2edilkamin-1edilkamin-3

Η EDILKAMIN, εταιρεία ανέκαθεν προσανατολισμένη στην έρευνα και στην τεχνολογική ανάπτυξη, με την συνδρομή του τμήματος ενέργειας του πολυτεχνείου του Τορίνου, δημιούργησε και διαθέτει υπερσύγχρονη αίθουσα δοκιμών. Ένα εξειδικευμένο τμήμα προσομοιώνει και ελέγχει σύνθετα, ολοκληρωμένα συστήματα θέρμανσης. Συχνά διοργανώνονται, από τους μηχανικούς τους EDILKAMIN, εκπαιδευτικά σεμινάρια τεχνικής κατάρτισης για τους πωλητές και εγκαταστάτες.
Η σχολαστικότητα στην παραγωγική διαδικασία εξασφαλίζει την μέγιστη αξιοπιστία και εγγυάται την ασφάλεια των προϊόντων ( ενεργειακά τζάκια αερόθερμα ή τζάκια καλοριφέρσόμπες – απλές , νερού η pellet ).

ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ

Η εταιρεία ΥΙΟΙ Α. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗ Ο.Ε. είναι μία παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με συμπληρωμένα πάνω από εξήντα πέντε χρόνια συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας.misailidis-2misailidis-4misailidis-1 Η έδρα της είναι το ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής, έκτασης 1300 m², στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας , όπου βρίσκεται και το χυτήριο. Διαθέτει επίσης υποκατάστημα – έκθεση στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Κύριο αντικείμενο παραγωγικής δραστηριότητας είναι η παραγωγή προϊόντων από μαντέμι καθώς επίσης και η παραγωγή ενεργειακών τζακιών, ανοικτών τζακιών από μαντέμι, λεβήτων και ξυλόσομπων.
Η εταιρεία εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001/2008 και σύστημα περιβαντολλογικής διαχείρισης κατά ISO 14001/2004. Διαθέτει δε πιστοποιητικό CE για τα τζάκια και τις σόμπες που παράγει.

KRATKI

kratki-33kratki-3Η KRATKI δραστηριοποιείται στην πολωνική αγορά από το 1998, όταν και ξεκίνησε να κατασκευάζει περσίδες τζακιών. Σήμερα είναι μία ευρέως γνωστή και αναγνωρισμένη κατασκευαστική εταιρεία ενεργειακών τζακιών φυσικής ροής και αξεσουάρ τζακιού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Διακρίνεται για την ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων της. Το moto που καθοδηγεί την KRATKI είναι : πολωνικό προϊόν = καλό προϊόν. Όλα τα παραγόμενα από την KRATKI προϊόντα ( ενεργειακά τζάκια κλπ. ) πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και συμμορφώνονται με τις πιο αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

ΘΕΡΜΟΖΕΛ

thermozel-3Ηthermozel-2 εταιρεία ΘΕΡΜΟΖΕΛ συμπλήρωσε φέτος (2016 ) τριάντα χρόνια συνεχούς επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της αποτελούνται από 5700 m² στεγασμένους χώρους σε μία επίσης ιδιόκτητη έκταση 60000 m² και βρίσκονται στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Περιλαμβάνουν γραφεία, εκθεσιακό κέντρο, μηχανουργείο, χυτήριο και αποθηκευτικούς χώρους. Η παραγωγική διαδικασία των προϊόντων της ΘΕΡΜΟΖΕΛ ξεκινάει από την έρευνα, ανάπτυξη και σχεδιασμό του προϊόντος. Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό μηχανημάτων ( CNC, LASER, χυτήριο ) κατασκευάζονται όλα τα προϊόντα της ΘΕΡΜΟΖΕΛ από την αρχή ως το τέλος. Ο στόχος είναι άριστη ποιότητα στην σωστή τιμή. Όλα τα προϊόντα φέρουν πιστοποίηση ποιότητας CE και τηρούνται αυστηρά όλες οι thermozel-11προδιαγραφές EN13240 και EN 13229. Η εταιρεία ΘΕΡΜΟΖΕΛ στο ξεκίνημα της διαδρομής της κατασκεύαζε μεταλλικά αερόθερμα τζάκια διπλού τοιχώματος, μετά η παραγωγή της επεκτάθηκε σε παραδοσιακά τζάκια ανοικτού τύπου είτε με πυρότουβλο είτε με μαντέμι, χυτευμένο στο δικό της χυτήριο. Από τις αρχές του αιώνα που διανύουμε έκανε τις πρώτες εισαγωγές ενεργειακών εστιών κλειστού τύπου ενώ από τις αρχές της δεκαετίας μας ο προσανατολισμός της είναι η παραγωγή δικών της ενεργειακών τζακιών, αερόθερμων ή νερού, ένθετων κασετών τζακιού μετατροπής και βέβαια ψησταριών και ξυλόφουρνων. Συμμετέχει κάθε χρόνο σε εγχώριες ή διεθνείς εκθέσεις με σκοπό την εδραίωσή της και στις αγορές και του εξωτερικού. Διοργανώνει επίσης σεμινάρια εκμάθησης και ενημέρωσης κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις της.

TRAFORART

traforart-2traforart-3traforart-1Η Ισπανική εταιρεία TRAFORART δραστηριοποιείται στο χώρο του ενεργειακού τζακιού για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Το όραμα που καθοδηγεί την TRAFORART είναι να συνδυάσει στο τζάκι που κατασκευάζει την μέγιστη δυνατή απόδοση με την καλύτερη θέα της φωτιάς. Ο επιτυχημένος συνδυασμός των κατάλληλων υλικών ( χάλυβας , μαντέμι, κεραμικό γυαλί, χρώμα ανθεκτικό στην θερμότητα ) , της εφαρμογής της διπλής επανάκαυσης των καυσαερίων καθώς και η ανάπτυξη μοντέρνου design προσφέρουν μια πλούσια γκάμα προϊόντων για όλες τις ανάγκες της αγοράς στον κλάδο των ενεργειακών τζακιών.

SUPERKAMIN

Η ελληνική εταιρεία SUPERKAMIN ιδρύθηκε το 1984 στο Κορωπί όπου και εδράζεται ακόμα και σήμερα. Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή προκατασκευασμένων ανοικτών εστιών απόsuperkamin-2 πυρότουβλο ή μαντέμι ( παραδοσιακά τζάκια ). Το 1990 η παραγωγή τους έφτανε τα 10000 κομμάτια. Τότε πρόσθεσε στην γκάμα της παραδοσιακές κτιστές ψησταριές και ξυλόφουρνους. superkamin-1Σήμερα διαθέτει στην αγορά πάνω από εβδομήντα μοντέλα ενεργειακών τζακιών, κασετών μετατροπής τζακιού σε ενεργειακό, παραδοσιακών, ψησταριών και φούρνων. Πιστοποιημένα και ελεγμένα τα ενεργειακά τζάκια της SUPERKAMIN είναι το αποτέλεσμα τριάντα χρόνων συνεχούς εξέλιξης και προσπάθειας, έχουν δε πιστοποίηση CE και TUV. Οι μετρήσεις για τις αποδόσεις και τους ρύπους έχουν γίνει στο τμήμα θερμικών συστημάτων του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η πληρότητα των τεχνικών φακέλων έχει ελεγχθεί από τον γερμανικό οίκο πιστοποιήσεων TUV Rheinland. Τα ενεργειακά τζάκια της SUPERKAMIN όταν αφήνουν την γραμμή παραγωγής είναι ελεγμένα, φέρουν σήμανση “quality control passed” και είναι έτοιμα για χρήση από τους τελικούς καταναλωτές-χρήστες.

INVICTA

Siege Donchery Web 1Στην γαλλική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά η εταιρεία INVICTA αποτελεί ηγέτιδα δύναμη. Ιδρύθηκε στο Donchery το 1924, στην περιοχή των Αρδεννών. Σήμερα η παραγωγή προϊόντων της επεκτείνεται σε πολλούς διαφορετικούς  τομείς  όπως: συσκευές θέρμανσης με  ξύλο, μπάρμπεκιου, μαγειρική κεραμική, διακόσμηση, έπιπλα …
Xfonderie3 Odj1epvtz57k5mlqazz9aujygeonxgqpnk9gtvif94.jpg.pagespeed.ic .NCmpRJ7 PT 1

Η παραγωγική διαδικασία είναι πλήρως καθετοποιημένη : γραφείο σχεδιασμού, διαπιστευμένο εργαστήριο δοκιμών, χυτήριο, επισμάλτωση, μάρκετινγκ και διανομή.

Οι σόμπες, τα τζάκια και τα ένθετα από χυτοσίδηρο που κατασκευάζονται από την Invicta φέρουν την ένδειξη Origine France Garantie ( OFG ) . Αυτή η πιστοποίηση είναι σαφής, απλή, εύκολα αναγνωρίσιμη από τον καταναλωτή και εγγυάται την γαλλική προέλευση του προϊόντος.Το χυτήριο Invicta κατασκευάζει κάθε χρόνο περισσότερες από 110.000 συσκευές καύσης ξύλου κλπ.Πιστοποιημένα κατά ISO 9001, ISO 14001 και ISO 45001, το χυτήριο Invicta δεσμεύεται για το σεβασμό του περιβάλλοντος.

SYRIOS

syrios-3

syrios-2

syrios-1Η εταιρεία ΣΥΡΙΟΣ δραστηριοποιείται στον χώρο παραγωγής συσκευών θέρμανσηςαπό τα μέσα του περασμένου αιώνα. Με έδρα την Τρίπολη, γρήγορα ξεπέρασε τα στενά όρια της Πελοποννήσου και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Από το 1996 ξεκίνησε η παραγωγή ενεργειακών εστιών εξολοκλήρου από μαντέμι ή εστιών από μαντέμι σε συνδυασμό με χάλυβα. Το 2000 μεταφέρθηκε σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης έκτασης 4750 m², επενδύοντας παράλληλα σε τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας μετάλλων νέας τεχνολογίας. Σήμερα διαθέτει στην αγορά συσκευές θέρμανσης ( ενεργειακά τζάκια, σόμπες αερόθερμες , φυσικής ροής ή καλοριφέρ, μαντεμένιες η χαλύβδινες με ή χωρίς φούρνο ) πλήρως πιστοποιημένες με βάση όλα τα διεθνή πρότυπα ενεργειακής απόδοσης και ασφάλειας.

SPARTHERM

spartherm-2Η εταιρεία SPARTHERM εδρεύει στο Melle της Γερμανίας και κατατάσσεται στους μεγαλύτερους κατασκευαστές ενεργειακών τζακιών, σομπών και κασετών στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1986 και εξελίχθηκε από ένα απλό σιδηρουργείο σε μια εταιρεία με δεσπόζουσα θέση στην αγορά των ενεργειακών εστιών. Κατά την έναρξη της λειτουργίας της απασχολούσε δύο εργαζομένους και σήμερα απασχολεί πεντακόσιους. Στο Melle, στην έδρα της εταιρείας βρίσκονται επίσης το τμήμα παραγωγής και το τμήμα έρευνας και spartherm-1spartherm-3ανάπτυξης. Η SPARTHERM διαθέτει δύο εργοστάσια υψηλών προδιαγραφών : στο Melle
και στο Strzelce Kraj της Πολωνίας. Υψηλή τεχνολογική ποιότητα και σύγχρονο design είναι ο συνδυασμός που εγγυάται την επιτυχημένη παρουσία της εταιρείας SPARTHERM αλλά και την δική σας απόλυτη κάλυψη των αναγκών. Τα προϊόντα εξάγονται σε 33 χώρες σε όλη την υφήλιο. Κάθε αναφορά σε πιστοποιήσεις εκτιμούμε ότι είναι περιττή.