Λιθόπετρες

Οι λιθόπετρες είναι φυσικές πέτρες όπως σχιστόλιθοι, ψαμμίτης, μάρμαρα, βασάλτης κλπ. Τις διακρίνουμε και τις κατατάσσουμε ανάλογα με το σχήμα τους και την επεξεργασία τους σε κάποιες βασικές κατηγορίες : αγκωνάρια, στενάρια, φιλέτα, πελεκητά, πρέκια

*Οι αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ Κατηγορία:

Οι λιθόπετρες είναι φυσικές πέτρες όπως σχιστόλιθοι, ψαμμίτης, μάρμαρα, βασάλτης κλπ. Τις διακρίνουμε και τις κατατάσσουμε ανάλογα με το σχήμα τους και την επεξεργασία τους σε κάποιες βασικές κατηγορίες :
Αγκωνάρια.Παράγονται κατόπιν ειδικής επεξεργασίας. Οι διαστάσεις τους είναι συνήθως 15 x 20 x 35 cm. Τοποθετούνται εύκολα γιατί έχουν σταθερό πλάτος μήκος και πάχος.
Τα πέτρινα πρέκια είναι οριζόντια δοκάρια από φυσικά πετρώματα, όπως γρανίτης, βασάλτης, σχιστόλιθος. Διαθέτουμε πέτρινα πρέκια σε διάφορες διαστάσεις στο μήκος όπως 1, 1.5, και 2 μέτρα και σε πλάτος και φάρδος 20 x 20, 15 x 12 cm κλπ.Τα πέτρινα πρέκια χρησιμοποιούνται σαν οριζόντια δοκάρια πάνω από παράθυρα, πόρτες, εισόδους γκαράζ, τζάκια και γενικά είναι χρήσιμα για πολλές περιπτώσεις που αφορούν την οικοδομή.
Τα στενάρια και τα φιλέτα είναι κομμάτια πέτρας τα οποία έχουν τουλάχιστον μία φυσική ίσια πλευρά για να μπορούν να γίνουν κατασκευές όπως πέτρινα σπίτια κλπ.Παράγονται κατόπιν ειδικής επεξεργασίας με πρέσες πιέσεως. Τα φιλέτα είναι πιο μακρόστενα κομμάτια πλάτους και ύψους 3-5 cm και μήκους 30-40 cm ενώ τα στενάρια είναι συνήθως 4-10 cm το πλάτος και ύψος και το μήκος τους ελεύθερο από 10-40 cm.
Τα πελεκητά έχουν διαστάσεις: πάχος από 5-10cm , μήκος από 15-45cm και πλάτος 10cm περίπου. Προτείνονται όχι μόνο για επένδυση αλλά και για κτίσιμο ακόμα και για ξερολιθιά, χωρίς εμφανή αρμό. Τα κομμάτια της πέτρας, βέβαια, θα πρέπει να εφάπτονται μεταξύ τους όσο το δυνατόν καλύτερα.